Våra YH-Utbildningar

Vad gör du som Bergsskoleingenjör eller -tekniker?

Som ingenjör eller tekniker från Bergsskolan är du hett eftertraktad på arbetsmarknaden! Det beror på att du har fått kunskaper som gör att du direkt kan börja lösa problem, förbättra och göra saker roligare, snabbare och effektivare, tillsammans med andra människor. 

Om du går inriktningen Berg & Anläggning så kommer du troligtvis att jobba med att bryta och anrika malm i några av våra dagbrott eller gruvor. Många jobbar också med infrastrukturprojekt. Så fort det ska byggas ett hus, dras nya vägar eller byggas broar och tunnlar så kan du bidra med dina kunskaper om t.ex. hur man säkrar bergets och markens hållfasthet.

Om du väljer vår andra inriktning, Metall & Verkstad så är det troligt att du kommer att jobba med att förbättra och utveckla nya metalliska material och dess tillverkningsprocesser. Med dina kunskaper kan du bidra till att lösa problem i vården, fordonsindustrin, energiförsörjningen eller nästan var som helst.

Program inom Berg & anläggning

Bergsskoleingenjör

Berg- och anläggningsteknik

Program inom Metall & verkstad

Bergsskoleingenjör ​

Metall- och verkstadsteknik

Bastermin

Bastermin

Ger behörighet till Bergsskolans ingensjörsprogram​

Fristående kurser

Fristående kurser​

Komponera din egen utbildning​

Bergsskolans hybridutbildning

Alla Bergsskolans utbildningar är klassrumsledda men vår ambition är att vara så tillgängliga som möjligt. Vi erbjuder därför en hybridlösning* som gör att det finns möjlighet att, till viss del, följa kurserna på distans. 

 

*Hybridlösningen är uppbyggd utifrån varje kurs (inte hela program) och innebär att det till viss del går att följa kursen på distans genom att ordinarie föreläsning sänds. I vissa kurser finns inspelade lektioner. Samtliga kurser består av olika moment som kan vara, eller är, förlagda på Bergsskolan t.ex laborationer, studiebesök, grupparbeten och tentamen. Några av våra kurser bygger på fysisk närvaro och kan bara följas på plats på Bergsskolan. Varje enskild kursplan beskriver vad som gäller för just den aktuella kursen.