utbildningar

Ansökningstiden till höstens utbildningar är 1 feb – 15 maj 2021.

Viktiga datum för antagning till höstens utbildningar på Bergsskolan 2021.

1 feb-15 maj pågår ordinarie ansökningstid till Bergsskolans fyra utbildningar. Skicka in dina betyg och andra handlingar som du vill hänvisa till. Ansökan sker här på Bergsskolans hemsida.

Efter 15 maj pågår eventuellt sen antagning på Bergsskolans hemsida. Om det finns platser kvar 15 maj som inte är fyllda kommer studenter att antas i den ordning de sökt inom sen antagning. De som sökt inom ordinarie antagningstid antas först, sedan de som sökt sen antagning.

30 juni, antagningsbesked med svarskrav går ut från Bergsskolan. Efter 1 juli görs kontinuerlig antagning om platser finns lediga.

Kom ihåg att svara JA när du blivit antagen!

(Vid uteblivet svar riskerar du att förlora platsen, om du svarar NEJ går din plats vidare till bäst placerade reserv)

30 augusti 2021, Utbildningarna börjar på Bergsskolan i Filipstad. Upprop kl. 10 i Bergsskolans aula. Schema kommer att finns under fliken är studerande och schema. 

 

Bergsskolan har sedan starten år 1830 utbildat ingenjörer och tekniker som är mycket attraktiva på arbetsmarknaden. Vi inriktar oss mot de viktiga basnäringarna stål och berg.

Utbildningen planeras i nära samråd med ledande branschföreträdare för att kunna förmedla kunskaper i linje med industrins krav och aktuell forskning. Detta gör våra studenter hett eftertraktade av arbetsgivare inom näringsliv och företag. Utbildningarna ger även goda chanser till jobb utomlands. Vi har praktik i alla våra utbildningar!

Välkommen att söka till Bergsskolan.

 

Information om våra utbildningar

Bergsskoleingenjör Berg- och anläggningsteknik (3år, start 2021)
Bergsskoleingenjör Metall- och verkstadsteknik (3år, start 2021)
Bergsskoletekniker Berg- och anläggningindustri (2år, start 2021)
Bergsskoletekniker Metall- och verkstadsteknik (2år, start 2021)

Ordinarie ansökningstid: 1 februari – 15 maj 2021.

Du vet väl att du även kan antas till utbildningarna genom reell kompetens.  

Behörig att antas till utbildningen är även den som bedöms kunna tillgodogöra sig utbildningen och därefter utöva det yrke som utbildningen förbereder för. Högst 20 procent av årsplatserna i en utbildning får avsättas för sådana sökande.

Hör av dig till Bergsskolan om du har frågor.

Bergsskolans entre
Samarbetsföretag

Studier som ger jobb

För dig som ska välja yrkesinriktning för framtiden öppnar Bergsskolan fantastiska möjligheter. Praktiskt taget alla som har en examen från Bergsskolan har fått bra jobb direkt efter examen.

Utbildning som ger jobb

Bergsskolan - enkelt val

Fem av goda skäl till att välja Bergsskolan för dina framtida studier.

 

startdag 2020

Boende och fritid

Att välja Filipstad som studieort är en god investering – du får mycket valuta för pengarna. Dessutom är det förhållandevis enkelt att hitta ett bra boende. 

Utbildning av studenter

Undervisningen

Undervisningen på Bergsskolan består dels av klassiska föreläsningar, dels av laborationer, studiebesök och grupparbeten. 25% av utbildningen är praktik i svenska företag.

Undervisning

Fortbildningskurser

Vi erbjuder fortutbildningar för företag och industri. Välj bland det fasta utbudet eller skräddarsy en specifik kurs till ditt företag.

Bergsskolans kårhus

Studentlivet i filipstad

Vi har en aktiv studentkår som arrangerar aktiviteter under hela terminerna. Vårt vackra kårhus Bergmästargården intar helt säkert en topplats på listan över Sveriges vackraste kårhus, med egen brygga vid sjön Daglösen.

Studenter färdiga med utbildning

Träffa våra studenter

I de nöjdhetsmätningar vi genomför är våra studenter mycket nöjda med sin utbildning. Vi är en specialinriktad högskola som erbjuder en god studiemiljö och en utbildning som är väl anpassad till de krav som ställs från näringslivet. 

Bergsskolans entre

Träffa en av våra lärare

Bergsskolans goda rykte har vi vår personal att tacka för. Det fina med lärarna på Bergsskolan är deras erfarenhet från yrkeslivet.

Jan Håkansson på Bergsskolan

Ord från vår rektor

Att välja utbildning tillhör inte det enklaste här i världen, så jag vill passa på och förmedla några tankar till er som ännu inte bestämt vad ni vill läsa till hösten.