utbildningar

Viktiga datum för antagning till höstens utbildningar på Bergsskolan 2020.

1 feb-15 maj pågår ordinarie ansökningstid. Skicka in dina betyg och andra handlingar som du vill hänvisa till.

15 juni, sista dag att komplettera med dina betyg om du går ut gymnasiet eller komvux nu under våren 2020.

16 maj-15 augusri pågår ”sen antagning”. De behöriga som sökt under ordinarie ansökningstid kommer att antas först. Om det finns platser kvar kommer de som söker under sen antagning att antas i den ordning de har sökt.

30 juni, antagningsbesked med svarskrav går ut från Bergsskolan.

24 juli, sista svarsdag

24 augusti, Utbildningarna startar kl. 10.00 med upprop på Bergsskolan i Filipstad.

Om du klickar på rubriken ”kontakta oss” och sedan väljer ”aktuellt” kan du se hur många som sökt till Bergsskolan under ordinarie ansökningstid 1 feb-15 maj.

Bergsskolan har sedan starten år 1830 utbildat ingenjörer och tekniker som är mycket attraktiva på arbetsmarknaden. Vi inriktar oss mot de viktiga basnäringarna stål och berg.

Utbildningen planeras i nära samråd med ledande branschföreträdare för att kunna förmedla kunskaper i linje med industrins krav och aktuell forskning. Detta gör våra studenter hett eftertraktade av arbetsgivare inom näringsliv och företag. Utbildningarna ger även goda chanser till jobb utomlands. Vi har praktik i alla våra utbildningar!

Välkommen att söka till Bergsskolan.

Information om våra utbildningar

Bergsskoleingenjör Berg- och anläggningsteknik (3år, start 2020)
Bergsskoleingenjör Metall- och verkstadsteknik (3år, start 2020)
Bergsskoletekniker Berg- och anläggningindustri (2år, start 2020)
Bergsskoletekniker Metall- och verkstadsteknik (2år, start 2020)

Ordinarie ansökningstid: 1 februari – 15 maj 2020.

Nu öppet för sen antagning 16 maj-15 juli 2020.

Du vet väl att du även kan antas till utbildningarna genom reell kompetens.

Behörig att antas till utbildningen är även den som bedöms kunna tillgodogöra sig utbildningen och därefter utöva det yrke som utbildningen förbereder för. Högst 20 procent av årsplatserna i en utbildning får avsättas för sådana sökande.

Hör av dig till Bergsskolan om du har frågor.

Bergsskolans entre
Samarbetsföretag

Studier som ger jobb

För dig som ska välja yrkesinriktning för framtiden öppnar Bergsskolan fantastiska möjligheter. Praktiskt taget alla som har en examen från Bergsskolan har fått bra jobb direkt efter examen.

Utbildning som ger jobb

Bergsskolan - enkelt val

Fem av goda skäl till att välja Bergsskolan för dina framtida studier.

Utbildningslokal Bergsskolan

Boende och fritid

Att välja Filipstad som studieort är en god investering – du får mycket valuta för pengarna. Dessutom är det förhållandevis enkelt att hitta ett bra boende.

Utbildning av studenter

Undervisningen

Undervisningen på Bergsskolan består dels av klassiska föreläsningar, dels av laborationer, studiebesök och grupparbeten. 25% av utbildningen är praktik i svenska företag.

Fortbildningskurser

Vi erbjuder fortutbildningar för företag och industri. Välj bland det fasta utbudet eller skräddarsy en specifik kurs till ditt företag.

Bergsskolans kårhus

Studentlivet i filipstad

Vi har en aktiv studentkår som arrangerar aktiviteter under hela terminerna. Vårt vackra kårhus Bergmästargården intar helt säkert en topplats på listan över Sveriges vackraste kårhus, med egen brygga vid sjön Daglösen.

Studenter färdiga med utbildning

Träffa våra studenter

I de nöjdhetsmätningar vi genomför är våra studenter mycket nöjda med sin utbildning. Vi är en specialinriktad högskola som erbjuder en god studiemiljö och en utbildning som är väl anpassad till de krav som ställs från näringslivet.

Bergsskolans entre

Träffa en av våra lärare

Bergsskolans goda rykte har vi vår personal att tacka för. Det fina med lärarna på Bergsskolan är deras erfarenhet från yrkeslivet.

Jan Håkansson på Bergsskolan

Ord från vår rektor

Att välja utbildning tillhör inte det enklaste här i världen, så jag vill passa på och förmedla några tankar till er som ännu inte bestämt vad ni vill läsa till hösten.