Tekniskt basår

60 högskolepoäng

Vill du göra en omstart? Då är Tekniskt basår perfekt för dig!

På ett år läser du in alla ämnen som krävs för att komma in på utbildningar till civilingenjör och högskoleingenjör. Dessutom har du möjlighet till garantiplats på dessa utbildningar vid Bergsskolan och Luleå tekniska universitet!

Tekniskt basår är en kompletteringsutbildning för dig som vill läsa till civilingenjör eller högskoleingenjör vid Luleå tekniska universitet, men som endast har grundläggande behörighet. Det vill säga du saknar särskild behörighet i matematik, fysik och kemi.

En genomförd utbildning på tekniskt basår ger behörighet att antas på civilingenjörsutbildning eller högskoleingenjörsutbildning. Platsgaranti ges till den student som når godkänt resultat på utbildningens samtliga kurser inom nominell studietid. Platsgarantin innebär att studenten fritt kan välja ur Bergsskolans och Luleå tekniska universitetets utbud av civilingenjörs- eller högskoleingenjörsprogram. Observera att brandingenjörsprogrammet inte omfattas av platsgarantin.

Grundläggande behörighet, grundnivå
Matematik 2a/2b/2c eller Matematik B.
Förberedande nivå