Hoppa till huvudinnehåll

Basår

Bergsskolan erbjuder ett basår i samarbete med Filipstads kommun. Basåret passar dig som gått ett yrkesprogram på gymnasiet, eller känner att du behöver fräscha upp dina kunskaper för att gå vidare till någon universitets- eller högskoleutbildning. Självklart vill vi att du ska gå ett av våra ingenjörsprogram, men basåret öppnar dörrar och ger dig behörighet till så mycket mer.

Det som skiljer Bergsskolans basår från de tekniska basår som erbjuds på många universitet är att du kan läsa hos oss även om du bara läst Matematik 1 på gymnasiet. Trots att du kommer in från en lägre nivå kommer du ändå ut på den nivå som krävs för civilingenjörsutbildningar (Matematik 4).

Under basåret läser du matematik 2, 3 och 4, fysik 1 och 2, kemi 1, engelska 6 och orienteringskurs.

För att vara behörig till basåret krävs matematik 1, engelska 5 och svenska 1/svenska som andraspråk 1.

Som du ser kommer du att på ett år läsa in väldigt mycket och det kommer att bli tufft. Men den som är motiverad och jobbar på ett bra sätt har väldigt stor chans att klara det. När man går vidare till högre utbildning är tempot högt och de som klarat av ett basår har då redan fått upp farten och upplever det ofta inte lika chockartat.

Även om just detta basår är nytt är basår i sig inte nytt för oss på Bergsskolan. Vi har lång och gedigen erfarenhet av den sortens utbildning under olika namn och med lite varierande innehåll.

Share/Save Dela