Traineeprogram

En trainee är en nyanställd, vanligen nyexaminerad högskoleutbildad person, som genomgår en företagsintern utbildning.

Ett traineeprogram kan med andra ord beskrivas som en mjuklandning på arbetsmarknaden, ett mellanting av utbildning och arbete. Med en handledares hjälp får du lära dig lite i taget och växa in i den roll som du förbereds för.

Här under låter vi några trainee-program presentera sig.

Skanska P³

Skanska P³ är ett studentprogram för dig som studerar till högskoleingenjör och vill jobba med produktionsledning inom bygg, anläggning och fastighetsbranschen. Är du en blivande högskoleingenjör med höga ambitioner och värderingar som stämmer överens med Skanskas? Vill du ligga steget före innan din examen? Rivstarta då din karriär i vårt studentprogram, Skanska P³. P³ står för person, produktion och praktik. Du som antas till programmet får en unik möjlighet att skaffa både teoretisk och praktisk erfarenhet av branschen.

Skanska P³ påbörjas i slutet av ditt andra utbildningsår och pågår parallellt med dina ordinarie studier under ditt tredje och sista år i skolan.

Läs mer om Skanska P³

Trainee i LKAB

LKAB:s traineeprogram startade år 2005 och sedan starten har 19 personer genomfört programmet. Som trainee inom LKAB skapar du nätverk och ges en unik möjlighet att utveckla en djupare förståelse för LKABs produkter och processer. Traineeprogrammet pågår under 12 månader och genomsyras av utbildning, arbetsplatspraktik och utlandspraktik inom LKAB-koncernen. Efter genomfört program placeras traineerna ut till ordinarie befattningar inom LKAB:s verksamhet.