Utbildning på forskarnivå

Intresserad av att fortsätta dina studier på forskarnivå? Luleå tekniska universitet erbjuder möjligheter för tidigare bergsskolingar att söka forskarutbildning.

Utbildningen förbereder för en karriär såväl inom som utanför högskolevärlden och består dels av kurser, dels av ett vetenskapligt arbete. Studierna omfattar normalt fyra års heltidsstudier, som redovisas i en avhandling. Du får en doktorsexamen (240 högskolepoäng) och titeln doktor. Väljer du att studera två år, och inte fyra, kan du istället avsluta med en licentiatexamen (120 högskolepoäng).

Vilka kan antas?

För att kunna antas till utbildning på forskarnivå måste du ha avlagt examen på avancerad nivå, eller har minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå. Du måste även uppfylla de särskilda behörighetskrav som finns på ämnet och ha finansieringen för hela din studietid säkrad.

Läs mer om forskarutbildningen på LTU