Hoppa till huvudinnehåll

Samverkan med näringslivet

Bergsskolan har allt sedan grundandet 1830 arbetat i direkt samverkan med näringslivet.

Våra branschnära kontakter tar sig bland annat uttryck i Bergsskolans näringslivsråd, där företrädare från näringslivet bidrar till utvecklingen av våra utbildningar. 

 

Vi erbjuder även uppdragsutbildning inom våra kompetensområden metall och materialteknik samt berg och anläggning. Bergsskolan Kompetensutveckling AB (BKU) har mångårig erfarenhet av fort- och vidareutbildning av personal på alla nivåer. Det handlar om alllt från breda utbildningar till specialutbildningar och branschinriktade kortkurser och seminarier. Vi kan även skräddarsy utbildningar efter företagens behov och önskemål.

 

Våra kunniga medarbetare hjälper även till med utredningar och materialprovning samt företagsnära forskning och utveckling.

 

Bli ett samarbetsföretag

Som företag i branschen har du möjlighet att teckna ett fördelaktigt avtal med Bergsskolan. I detta avtal lovar vi att förstärka våra insatser för att nå ut till elever i gymnasieskolorna i regionen och på andra sätt främja intresset för teknisk utbildning. Ni å er sida bidrar med att ta emot studiebesök, svara för industriföreläsningar, examensarbeten och sommarjobb. Tveka inte att kontakta oss för mer information.

Share/Save Dela