Hoppa till huvudinnehåll

Anrika Bergsskolan

Bergsskolan grundades redan 1830 av Franz von Schéele och har sedan dess försörjt gruv- och stålbranscherna med kvalificerade ingenjörer och tekniker.

Den svenska gruv-, berg- och stålindustrin har spelat en nyckelroll för svensk industri och ekonomi i flera hundra år. Tack vare duktiga ingenjörer och tekniker som utvecklat produkter och produktionstekniker, har Sverige länge varit ledande när det gäller att utnyttja våra värdefulla naturtillgångar. Det gäller till exempel utbyggnad av infrastruktur som vägar, järnvägar och flygplatser.

 

På samma sätt finns det högklassiga svenska stålet i mängder av produkter, från tunna rakblad till tunga konstruktioner. Stål- och verkstadsindustrin utvecklas alltmer mot en högteknologisk materialvetenskap, där man arbetar med en rad olika tekniker och materialkombinationer. Den betecknas av många som en av de mest teknikintensiva och stora utvecklingsbranscherna inom svensk industri.

 

Mitt i denna spännande och expansiva utveckling står Bergsskolan. Vi har en lång tradition av nära samarbete med industri och näringsliv, och våra utbildningar är väl anpassade till företagens behov. Våra duktiga högskoleingenjörer och högskoletekniker är eftertraktade på arbetsmarknaden och får i regel jobb direkt efter avslutad utbildning. 

Share/Save Dela