Hoppa till huvudinnehåll

Ytbehandlingsföretaget Proton Group storsatsar

Proton Group genomför omfattande investeringar inom affärsområdet. Proton Finishing för att leva upp till målsättningen att vara ledande inom alla sina affärsområden. De investeringar som Proton planerar säkrar jobben för befintlig personal och innebär även nya arbetstillfällen.

Att vara en stark leverantör till fordonsindustrin, där inte minst framtida krav för bland annat den nya generationens tunga lastbilar, ställer höga krav på produktionseffektivitet och att vi kan rekrytera kvalificerade medarbetare, säger Henrik Dyberg, operativ chef för Proton Finishing. Henrik fick själv sin ingenjörsutbildning på Bergsskolan i Filipstad och har även gjort viktiga insatser som ordförande i alumniföreningen Bergskamraterna.

 

Bergsskolans rektor Jörgen Andersson ser ett stort värde i att verkstadsindustrin går lite mot strömmen och har möjlighet att satsa offensivt. Vi vet att de tekniker och högskoleingenjörer - med materialteknisk inriktning - som vi utbildar på Bergsskolan får materialkunskaper som är av stort värde, inte minst för värme- och ytbehandlingsföretag. Protons framtidssatsningar borgar för den typ av fördjupat samarbete som Bergsskolan vill bygga upp med metallinriktad verkstadsindustri, som komplement till det traditionellt starka samarbetet med stålindustrin. Läs mer om Proton Group på www.proton.se

 

Henrik Dyberg operativ chef för Proton Finsihing
Henrik Dyberg operativ chef för Proton Finsihing
Share/Save Dela