Hoppa till huvudinnehåll

Företaget är tillbaka för att fortsätta sin utbildning av studenterna på Bergsskolan

SECO Tools, tillverkare av sina välkända och innovativa skärverktyg, påbörjar nu sin fortsättningskurs i skärande bearbetning för sistaårsstudenterna på Bergsskolans båda metallprogram. Ännu ett samarbete och ett uppdrag i linje med Bergsskolans ledord: "att vara industrins skola".

SECO Tools, tillverkare av sina välkända och innovativa skärverktyg, har under hösten haft en kurs i skärande bearbetning för sistaårsstudenterna på de båda metallprogrammen på Bergsskolan i Filipstad och är nu tillbaka för en fortsättning. I den föregående kursen har en expert inom företaget utbildat studenterna i teorin bakom skärande bearbetning och hur materialet påverkas av den kontakt som sker mellan verktyg och stålprodukt vid denna typ av operation.

I den inledande kursen fick studenterna även besöka SECO Tools högteknologiska produktionsanläggning i Fagersta. Det är just denna kombination av teori i kombination med det praktiska skeendet i produktionen, som gör denna kurs så värdefull för både SECO Tools, Bergsskolan och studenterna. Detta samarbete tydliggör också Bergsskolans ledord: "att vara industrins skola". Teorin vävs in i det praktiska för att utbilda studenter som snabbt efter examen kommer till nytta i branschföretagen och bidrar till den innovation och handlingskraft som behövs för att företagen ska behålla en konkurrenkraftig position på sina respektive marknader. 

Vårens fortsättningskurs fokuserar nu på att ta med detaljerna från teorin in i den helhetsbild som behövs för att skärande bearbetning ska kunna optimeras, utvecklas och anpassas efter just det det enskilda företaget kan behöva, litet som stort. Ett moment i metalltillverkningen som är av yttersta vikt, då den står för en ansenlig del av förädlingsvärdet och förekommer på i stort sett alla metallproducerande företag eller underleverantörer inom verkstads- och fordonsindustrin. 

 

 

SECO Tools
SECO Tools är tillbaka för att fortsätta sin utbildning av studenterna på Bergsskolan
Share/Save Dela