Nyheter

Följ med och läs om vad som händer på Bergsskolan. Har du tips på något vi borde skriva om? Tveka inte att kontakta oss!

I samband med Stiftelsen Bergsskolans konkurs har nu LTU kommit med information och en mötesinbjudan till studenterna.

Fira kulturarvsdagen på Långban den 9 september!

Stora summor och många jobb står på spel i kapplöpningen mot den 4:e industriella revolutionen. Vi har redan börjat se gryningen av vad denna revolution för med sig i gruv-, anläggnings-, stål- och verkstadsindustrin. Med kunskaperna från Bergsskolan kommer den klyftige att få riktigt, riktigt roligt när detta växer fram, och alla behövs, för att Sverige ska hålla sig med på banan i denna huggsexa. Vi har öppet för sen antagning!

Kort utbildningsväg till ett av de största bristyrkena i Sverige finns på Bergsskolan.

Just nu skissas det på hur Bergsskolan kan samarbeta med Långbans Gruvby och Värmlands Museum.

Imorgon smäller det för både Bergsskolan och dotterbolaget BKU på olika platser i Värmland!

Björn Strokirk, VD för branschorganisationen SBMI, (Exempel på stora välkända företag är NCC, Skanska, PEAB, Svevia) i intervju med Bergsksoans rektor, Jörgen: "Om du är intresserad av säkra och intressanta karriärmöjligheter bör du fundera på Bergsskolan." Läs hela intervjun nedan!

2 juni 2017 tackade vi av våra avgångsstudenter med respektive familjer på Bergsskolan och i Filipstads kyrka.

SECO Tools, tillverkare av sina välkända och innovativa skärverktyg, påbörjar nu sin fortsättningskurs i skärande bearbetning för sistaårsstudenterna på Bergsskolans båda metallprogram. Ännu ett samarbete och ett uppdrag i linje med Bergsskolans ledord: "att vara industrins skola".