Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Följ med och läs om vad som händer på Bergsskolan. Har du tips på något vi borde skriva om? Tveka inte att kontakta oss!

 

Leveranstidningen Entreprenad har i flera artiklar uppmärksammat Bergsskolan och branschens behov av arbetskraft.

Luleå tekniska universitet avslutar sitt samarbete med Bergsskolan i Filipstad. Beslutet är fattat i samförstånd med Utbildningsstiftelsen Bergsskolan.

Vi satsar starkt framåt. Nu finns en ny vi vision för de kommande fem åren framtagen – en vision som bland annat innebär nya moment i utbildningsprogrammen.

En pressträff med studenter och personal hölls i september med kaffe och tårta på Bergsskolan i Filipstad.

Nio stiftare från industrin och Filipstads kommun har enats om stadgar, utsett en styrelse och samlat ihop 12,75 miljoner i stiftelsekapital för en ny stiftelse för Bergsskolan.

I uppstarten av Nya Bergsskolan finns det verkligen möjligheter att bygga något bra. Men vi behöver er hjälp Bergsmän & Hyttor!

26 års historia om Bergsskolan - från en person. Hon som jobbat, lyssnat och hjälpt till under hela den tiden. Bergsskolan vore inte detsamma utan henne. Bergsskoleandan vore inte densamma utan henne. Läs hennes berättelse. Berättelsen om varför hon valt att stanna hos oss i 26 år. 

Bergsskolans arbetsmarknadsdag hölls den 2 februari 2018. Där fick studenterna möjlighet att speed-dejta företag.

Share/Save Dela