Jag kan lika gärna tänka mig att jobba utomlands som här hemma

Namn: Elin Hassellund
Ålder: 20 år
Hemort: Kils kommun
Utbildning: Högskoleingenjör, Berg- och anläggningsteknik

Varför valde du att studera Berg- och anläggningsteknik?

–  Min väg till Bergsskolan är en lång historia, men för att göra den kort, så började det med att jag bestämde mig för att bli ingenjör. Dock visste jag inte alls vilken sorts ingenjör jag ville bli. Men så fick jag nys om Bergsskolan som verkligen verkade uppfylla mina förväntningar om hur en utbildning ska vara. Exempelvis så är skolan relativt liten så man får en otrolig samhörighet och det finns obegränsade möjligheter till att utvecklas hur mycket man vill. Sedan så är just denna ingenjörsutbildning väldigt attraktiv på arbetsmarknaden och det finns stora möjligheter till spännande karriärer. Idag går jag mitt andra år och är super nöjd. Här studerar vi jordens uppkomst och dess beteende samtidigt som vi studerar hur vi ska kunna hantera och använda den. Jätteroligt och intressant!

Vad har du för planer efter studietiden?

–  Efter studietiden så har jag förhoppningsvis ett arbete att vända mig till där jag får starta min karriär. I dags läget är jag väldigt flexibel och kan lika gärna tänka mig att jobba utomlands som här hemma. För det som är viktigt för mig är att jag har ett roligt arbete som jag kan utvecklas i och få många arbetslivserfarenheter.

Har du några tips till framtida studenter på Bergsskolan?

–  Tips till framtida studenter skulle vara att ta till vara på den tid ni har med studierna. Alltså ha roligt men samtidigt ha koll på studierna, spendera mycket tid i skolan och häng med i tempot. Även fast det är tyngre vissa tider så lönar det sig i slutändan. Det är ju först när man känner att man faktiskt lagt all tid man kan på studierna som man kan njuta av ledigheten och tentafesterna.