Studentlivet i Filipstad

Filipstad ligger i centrum av Bergslagen. Vi har lika nära till Stockholm, Göteborg och Oslo.

Här finns kanske inte så mycket av storstadspuls, men vi kan istället erbjuda goda möjligheter till fritidsaktiviteter både vinter och sommar. Här finns gott om idrotts- och fritidsanläggningar utan trängsel och köer och ett rikt föreningsliv.

Naturen kring Filipstad är något utöver det vanliga. Här finns spår av forna gruvbrytning varav vissa har restaurerats för att locka turister.

Vi har även en aktiv studentkår som arrangerar aktiviteter under hela terminen. Vårt vackra kårhus Bergmästargården intar helt säkert en topplats på listan över Sveriges vackraste kårhus, med egen brygga vid sjön Daglösen.

foldern Filipstad - en småstad för dig kan du läsa mer om vad Filipstad erbjuder.