Så går undervisningen till

Undervisningen på Bergsskolan består dels av klassiska föreläsningar, dels av laborationer, studiebesök och grupparbeten. Vi har två toppmoderna laboratorier – ett för varje program.

Att studera på Bergsskolan är något verkligt speciellt. Hårt jobb naturligtvis, men här finns en omvittnat vänlig och familjär atmosfär. En liten högskola har sina fördelar. Det är aldrig långt till en lärare att fråga, eller till kamrater för att jobba ihop eller koppla av med. Här grundas ofta en gemenskap som sträcker sig långt bortom examensdagen.

Som student läser man vanligtvis två till fyra ämnen parallellt. Ämnena tenteras under en intensiv vecka i slutet av varje läsperiod. En termin består av två läsperioder. Bergsskolan kör uteslutande med salstentor.

Projektarbeten av olika omfattning är vanligt. Examinationen av grupparbeten sker dels i en skriftlig inlämningsuppgift, dels i en muntlig presentation.

Praktiskt fokus

Bergsskolans utbildningar har ett tydligt praktiskt fokus, något som gör våra studenter extra populära hos framtida arbetsgivare.

Detta goda rykte har vi många av våra lärare att tacka. Det fina med lärarna på Bergsskolan är deras erfarenhet från yrkeslivet. Tumregler och överslagsberäkningar blir mer värda än detaljerade matematiskt formler. Våra lärare kan därför föreläsa om beräkningsgången för exempelvis husgrunders sättningar och peka på diagram som visar siffror som ska stoppas in i en formel - för att i nästa stund säga att vi ska frångå dessa värden för att de ändå inte används i branschen. Statistik över hur många som får jobb efter utbildningen styrker detta.