Hoppa till huvudinnehåll

Boende och ekonomi

Att välja Filipstad som studieort är en god investering – du får mycket valuta för pengarna. Dessutom är det förhållandevis enkelt att hitta ett bra studentboende. 

Till skillnad från de stora städerna är levnadskostnaderna i Filipstad mer än rimliga. För det första är det väldigt billigt att bo här. Ofta klarar du dig på under 3000 kronor i månaden för ett bra boende. Jämför det med en motsvarande lägenheten i Stockholm, Uppsala, Lund eller Göteborg – få lär kunna mäta sig med priserna i Filipstad. Tänk dock på att vara ute i god tid när du letar boende. 

 

Det är även billigt att sporta i Filipstad. Ett gymkort kostar 500 kronor, ett simkort 570 kronor. Därutöver har våra studenter rabatter på tennis, bowling och golf.

 

Ytterligare en anledning till varför det kan anses ekonomiskt att plugga här är utbildningens längd. I förhållande till det goda rykte som Bergsskolan har på arbetsmarknaden framstår tre år som en kort tid. Väl "skriven" i Filipstads kommun får du dessutom ett bokbidrag på 1 300 kronor/termin. 

Share/Save Dela