Ny student

I början av höstterminen har vi en introduktionsvecka för våra nya studenter. Vi vill ge dig en så bra och minnesvärd studiestart som möjligt.

Under din första vecka som student är det en hel del praktiska saker som behöver ordnas. Först och främst ska du se till att vara med på inskrivningsdagen, så att du inte riskerar att förlora din plats. Vi ser också till att du får den praktiska information du behöver kring dina studier, skolans lokaler och utrustning med mera. Om du har särskilda skäl att inte närvara vid studiestarten ska du ansöka om ändrad inskrivningsdag.

Användarkonto till datasystem

Du behöver ett användarkonto till LTU:s datasystem för att kunna logga in på t.ex. lärplattformen (virtuella kursrum). Inloggningsuppgifterna hämtar du med hjälp av din inloggning till antagning.se eller eduID enligt dessa anvisningar. Inloggningen behövs också för att kunna använda datorerna i Bergsskolans datasal. På LTU:s webbplats under Mitt LTU kan du nå lärplattformen, kontrollera dina kursregistreringar och studieprestationer med mera.

Nollning

Under de första veckorna av höstterminen anordnar Studentkåren en rad roliga nollningsaktiviteter. Studenter från de äldre årskurserna guidar nya studenter mellan grillkvällar, lekar, fester och andra aktiviteter. Här har du möjlighet att på dina egna villkor lära känna dina studiekamrater. Tiden då nollning förknippades med förnedring är alltså helt förbi, så du som ny student behöver inte känna någon oro. Vi vill att din studiestart ska bli så bra och trygg som möjligt.