Alumninätverk på Linkedin

För att hjälpa bergsskolestudenter att hålla kontakten även efter studierna, har vi skapat en alumnigrupp på Linkedin.

Med tanke på Bergsskolans tradition och sammanhållning känns det naturligt att det finns en gemensam och lättillgänglig kontaktbank som samlar alla bergsskolingar, både nuvarande och utexaminerade. Skolans studenter – och alla värdefulla kontakter som de bär med sig och skaffar sig i framtiden – riskerar att spridas för vinden då examensdagen kommer. Ett online-nätverk är ett systematiskt sätt att samla alla dessa kontakter på ett och samma ställe.

Hur detta nätverk sen används är upp till användarna. Här är några exempel:

• Hålla kontakten med gamla kurskamrater.
  • Hitta folk som är intressanta att komma i kontakt med om du som student letar sommarjobb, extrajobb eller anställning – även om dessa personer inte själva har något konkret att komma med kan de kanske ge dig insider-information om hur läget på företaget/organisationen ser ut för tillfälle eller ge dig uppgifter om vilken person du ska kontakta.
  • Om du själv har ett jobb att erbjuda kan det vara en god idé att lägga ut en förfrågan bland personer du litar på och som du tror besitter den kompetens som efterfrågas.
  • Om du behöver ställa en sakfråga till någon med relevant kompetens.
  • Smidigt att ha alla sina kontakter på ett ställe, ständigt tillgängligt på nätet – kontakter som dessutom uppdateras av användarna. På detta vis får du en kontinuerligt uppdaterad kontaktbank.