Efter studierna

Efter att du avslutat dina studier på Bergsskolan är dina chanser stora att göra karriär på en spännande och växande arbetsmarknad.

De studenter som examineras från Bergsskolan är hett eftertraktade och har lätt att få jobb, både inom och utom landet - och kan dessutom räkna med att få bra betalt. Tips och efterlysningar hittar du i vår rekryteringspool.

Läsa vidare

Det finns även flera intressanta möjligheter att läsa vidare, direkt efter avslutade studier eller efter några års yrkesverksamhet. Bergsskolan har ett samarbetsavtal med Luleå tekniska universitet som bland annat innebär att våra högskoleingenjörer är behöriga att komma in på LTU:s masterutbildning som erbjuder en avancerad tvåårig utbildning inom gruv-, underjordsbyggande och geoteknik. Efter en examen på avancerad nivå har du även möjlighet att läsa vidare på forskarnivå.

Håll kontakten

Missa inte möjligheten att hålla kontakten med dina gamla studiekamrater från Bergsskolan. Det gör du enkast via vårt alumninätverk på Linkedin.

Läs mer om vår alumnigrupp